Suus goes Zuid-Oost-Azie | About Page | Favoriete links | Voorbereidingen | Thailand | Laos | Vietnam | Cambodia | Maleisie/Bali
Wie ben ik dan?
Wie/wat/hoe ben ik?

Mijn naam is Suus-An ik ben 30 jaar wonende somewhere in Zuid-Holland. Nadat ik mijn LEAO, KMBO en MEAO heb gedaan en tussen al het 'geleer' door bij de C1000 vakkenvulden, postbode bij de PTT, serveerster in restaurant 't Keldertje, kantine medewerkster bij de kerncentrale Borssele, administratief medewerkster bij de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en PTT Post heb gewerkt terecht ben gekomen als full-time medewerkster bij de Provinciale Stoomboten Dienst in Vlissingen en vrijwillige brandweervrouw bij de korps Nieuwdorp gemeente Borsele vond ik uiteindelijk mijn roeping bij,........

Hobbies

Mijn hobbies zijn reizen en musiceren.
Reizen doe ik gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar hetzij door Oiropa of naar het Verre Oosten. Back 2 my roots!
In de wintermaanden wil ik ook wel 'ns gaan skien of snowboarden ik kan niet
echt een keuze maken welke tak van het sport ik nu echt het leukst vind.

Verder speel ik dagelijks gitaar. M'n laatste band was Backdraft in Rotterdam maar uiteindelijk
kwam ik erachter dat tijd hebben en tijd maken 2 verschillende dingen zijn.
Maar goed. Nu op naar het echt werk,...

Tickets/Verzekering/Paspoort/Vaccinaties/Geld/Route en Bronnen
De ticket heb ik geboekt bij Kilroy Travels in Amsterdam.

Vertrekschema:

18:10uur Amsterdam LX 731 SwissAir
19:45uur Zurich
20:45uur Zurich LX 182 SwissAir
13:10uur Bangkok

Terugkomstschema:

16:05uur Denpasar CX784 Cathay Pacific
20:50uur Hongkong
00:15uur Hongkong CX271 Cathay Pacific
06:30uur Amsterdam

Het betreft hierom 2 enkele reizen dus let op dat niet iedere maatschappij deze verkoopt. Kilroy Travels bood me een studentenkaart aan waarbij ik een grote korting kreeg op de ticket en zal krijgen (hoop ik) tijdens m'n reis (denk aan: entreegelden/guesthouses/verhuren).
Totale prijs incl. alle airport taxes (volgens m'n ticket) is een bedrag van 878,47 Euro.

Verzekeringen
Sinds 1999 heb ik een doorlopend verzekering afgesloten met een werelddekkingsgebied bij Sterpolis voor reisbagage, hulpverlening, doorlopende annulering, personenhulp en reishulp.
Voor ongevallen en geneeskundigehulp heb ik een verzekering lopen bij GEOVE.

Visum
Voor mijn reis in Thailand heb ik geen visa nodig. Voor Vietnam heb ik bij de Vietnamese Ambasade een visa in Den Haag geregeld. Laos wil ik mijn visa in Bangkok regelen tevens als mijn visa voor Cambodia.
Maleisie en Indonesie heb ik voor de korte duur geen visum nodig!

Paspoort
Uiteraard moet je je paspoort meenemen en deze moet minimaal 3-6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst en vertrek in Thailand/Vietnam/Laos/
Cambodia/Maleisie/Indonesie.

Vaccinaties
Het is uitermate verstandig om je te laten vaccineren als je naar Azie gaat. Denk hierbij aan Difterie, Hepatitis, Typhus, Geelzucht e.d.
Ik heb hiervoor contact opgenomen met de GGD waarbij je een vaccinatieboekje krijg. Het is ook belangrijk dit boekje mee te nemen in sommige landen moet je aan de grens kunnen aantonen dat je gevaccineerd bent voor bepaalde ziektes. Kun je dit niet aantonen MOET je aan de grens bij sommige landen bij een 'dokter' pillen kopen! (whatever these pills are?)

Geld/Cheques/VisaCard
Bij mijn laatste grote reis naar Indonesie (feb.2002) was mijn creditcard gedoubleerd in een cd winkel in een grote Mall in Jl.Malioboro te Yogyakarta. September 2002 hebben de 'boefjes' voor 2200 Euro zich eigen rijk gekocht met mijn credit card in Maleisie en de Filipijnen aan audioapparatuur. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en gebruik dus ALLEEN je creditcard bij banken.
Al met al is ALLES vergoed door Interpay de overkoepelende organisatie van creditcards maar het is allemaal zo vervelend als je ineens 2200 Euro armer bent,....
Ik maak nu alleen gebruik van Traveller Cheques en contanten! Inmiddels heb ik begrepen dat in Vietnam/ Laos en Cambodia Dollars ook graag worden geaccepteerd!

De route en mijn bron
De route is voor mij ook nog een complete verassing ik zal terplekke bepalen wat mijn doelen zijn. Ik begin in Bangkok (Thailand) en zal eindigen in Lombok (Indonesie)
Uiteraard gebruik ik de bijbel der bijbelen onder de backpackers de Lonely Planet welteverstaan.


Free Web poll for your Web site - freeservers.com